Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка відзначила 67 років від дня свого заснування

На місці села Ключового, де розташовувались хатки під соломою, 67 років тому почалось будівництво Нової Каховки. Місто – супутник Каховської греблі. Перші жителі повернулись з війни, приїхали на Херсонщину з різних куточків тодішнього СРСР і зайнялись творчою працею.

Сьогоднішні новокаховчани називають їх першобудівниками, вшановують на кожному державному та загальноміському святі. Зараз у місті проживає 51 будівельник, для якого історія міста – історія його життя.

«З міського бюджету ми надаємо допомогу нашим першобудівникам у розмірі 2 тисяч гривень. В нас є така вулиця, де ми зустрічаємось з людьми старшого віку. Я раджусь з ними, чи так розвивається місто. Головне – щоб ми забезпечили їм спокійну старість, для цього дізнаємось про їхні житлові умови і стан здоров’я», – розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

На Дні народження Нової Каховки першобудівники були, як і на всіх загальних святах, почесними гостями. Для них були підготовлені подарунки, цьогоріч долучились до привітань і благодійні фонди, і народні депутати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН