Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці занепокоєні щодо повноважень майбутнього префекта (Відео)

Член Асоціації міст України, Новокаховський міський голова Володимир Коваленко висловив занепокоєння щодо повноважень майбутнього префекта. У ході впровадження адміністративно-територіальної реформи планується формування префектури замість місцевих (районних та обласних) адміністрацій. Новий устрій буде наступним: громада, район (не старі, а сформовані після утворення об’єднаних громад) і регіон. Одним з ключових моментів реформи буде введення посади префекта та надання йому повноважень державного нагляду. Володимир Коваленко вважає, що у повноваженнях нового очільника регіону вже закладене протистояння з органами місцевого самоврядування і відсутність можливого діалогу.

«У повноваженнях префекта вже закладено протистояння з органами місцевої влади. Не може посадовець відсторонити від посади людину, яку обрали мешканці територій. Було б краще, коли префектура готувала свої рішення і оприлюднювала їх, тоді був би можливий діалог з головами ОТГ і прийняття рішень, спрямованих на розвиток територій. А сьогодні чуєш: домовленості будуть, корупція. Законодавство має унеможливлювати корупційні прояви. Зараз є таке, що за одним законом, органи місцевої влади мають повноваження, а за іншим – це неправомірні дії. Наприклад, «Закон про доступ до публічної інформації» вимагає, щоб проєкти рішень були оприлюднені на сайті за 20 днів. І за законним актом, що регулює повноваження депутатів місцевих рад, депутати мають право навіть на сесії порушити питання і внести його у порядок денний. І як оцінити правомірність рішень і дій?», – прокоментував Володимир Коваленко.

Член правління Асоціації міст України від Херсонської області впевнений, що на законодавчому рівні треба створити умови для побудови стосунків між органами місцевої влади і представником центральної влади, які б не давали можливості префекту приймати одноосібні рішення і узурпувати владу.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН