Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславський район серед кращих на Херсонщині

За підсумками 2018 року, Бериславський район за всіма економіко-соціальними показниками увійшов в п’ятірку кращих в Херсонській області. Для району це явний прорив, оскільки ще позаминулого року посідав 14-е.

Вперше за чверть століття у Бериславі зведений 35-квартирний будинок. Житло змогли отримати правоохоронці, вчителі, медпрацівники за пільговою державною програмою «Власний дім». Медична реформа в районі просувається доволі успішно. Перша ланка надання допомоги вже підписала угоду з Національною службою охорони здоров’я, готуються до підписання документи на вторинну медичну допомогу. Запроваджене бериславське ноу-хау, як залишати лікарів на місці. Протягом десяти років молодий спеціаліст отримує по 3 тисячі щомісячно з райбюджету. За півтора мільйони гривень був відремонтований дах приміщення центральної районної лікарні, раніше були замінені вікна на склопакети у стаціонарному відділенні. Матеріально-технічна база закладу охорони здоров’я постійно покращується. Близько мільйона гривень, що «перейшли» з 2018 року державної медичної субвенції, будуть витрачені на закупівлю комп’ютерної техніки для лікарні. На цей рік вже заплановані стратегічні напрямки, на яких концентруватиметься робота виконавчої та представницької влади району.

«Цього року ми запланували забезпечити житлом дітей-сиріт. Вже підготовлені пакети документів на шістьох мешканців Берислава та чотирьох – з району. Продовжуватимуться ремонти в освітніх закладах – каналізація, дахи, термосанація приміщень. Торік ми зустрічались з міністром екології, який пообіцяв, що підтримає район при фінансуванні ремонтних робіт на очисних спорудах. Плануємо звести комплекс із сортування побутових відходів. Кошти на проектування цього об’єкту вже передбачені у бюджеті», – розповів голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон.

32 заклади освіти підготовлені до впровадження концепції «Нової української школи», вчасно придбане устаткування для перших класів. Залишки освітньої субвенції у розмірі 8 мільйонів гривень будуть спрямовані на співфінансування закупівель шкільних автобусів, устаткування для кабінетів природничо-математичного циклу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН