Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На осетровому заводі під Херсоном працює унікальна ферма

Неподалік від Херсона працює осетровий рибоводний завод, що вирощує осетра, севрюгу і стерлядь для випуску малька у Дніпро.

Як пише kherson.net.ua, на базі цієї установи працює єдина в Україні ферма, де вирощують личинок особливого різновиду черв’яків – олігохети.

Ці крихітні черв’ячки довжиною до сантиметра живуть тут справді в санаторних умовах – у екологічно чистих дерев’яних ящиках, зі спеціально підібраним ґрунтом, при стабільній температурі плюс вісімнадцять градусів Цельсія, і фіксованою вологістю. Для них навіть є окрема кухня, де запарюють зерно і овочі подрібнюють на корм.

За сезон на фермі вирощують до півтонни личинок, які йдуть в їжу малькам осетрових видів риб, коли вони досягають віку в 12-15 днів, каже директор заводу Віталій Плугатарьов. Адже личинки олігохети – це чистий білок, на якому осетрові успішно набирають вагу і розвиваються.

Правда, годувати рибу тільки олигохетами – це все одно, що людину тримати на дієті з одного сала. Тому меню малька складається також з дафнії і мотиля.

Агробізнес сьогодні

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН