Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні завершився шаховий фестиваль на честь Героїв Небесної сотні

До Дня вшанування Героїв Небесної сотні у Херсонському державному університеті відбувся шаховий фестиваль.

Наприкінці минулого року за ініціативи обраного ректора Олександра Співаковського у вищій школі була створена «Академія шахів». За кілька місяців існування «Академія» провела вже третій турнір з інтелектуальної гри.

Шаховий фестиваль, який пройшов цього тижня, відбувся у рамках 3-го етапу кубку обласної федерації шахів.

У перший день фестивалю міжнародний гросмейстер Юрій Шкуро дав сеанс одночасної гри. У другий – були проведені два турніри для дітей та дорослих.

«У дитячому турнірі брали участь гравці, які мають розряд не вище другого. У змаганні серед дорослих за шаховими дошками зустрілись два майстри спорту, міжнародний гросмейстер та «міцні» кандидати в майстри спорту. Головна користь від занять шахами, крім виховання наполегливості, – вміння аналізувати будь-яку ситуацію. Ще років 10 -15 тому у Херсоні була серйозна школа, і її вихованці показували високі результати. І зараз потрібно брати й займатись з дітьми, розкривати їхній потенціал, проводити ось такі турніри», – впевнений старший тренер «Академії шахів ХДУ» Юрій Шкуро.

Переможцями дитячого турніру з шахів стали Лев Дурман, Андрій Грицик, Михайло Жадан. У дорослому відділенні перемогу здобули Юрій Шкуро, Леонід Старожилов та Михайло Васильєв. Серед ветеранів був відзначений Олег Буравльов.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН