Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Курсанти та студенти Херсонщини відсвяткували День Соборності України флешмобом

Сьогодні, 22 січня на площі Свободи відбулося символічне возз’єднання студентів Херсонського державного аграрного університету та курсантів Херсонської державної морської академії. Вони пройшли ходою з різних сторін проспекту Ушакова та возз’єдналися на площі Свободи.

Цей флешмоб з нагоди Дня Соборності України ініціювала Студентська рада при облдержадміністрації, залучивши курсантів та студентів. Під час заходу, студенти заспівали гімн України, а курсанти розгорнули державний прапор.

Так, курсант першого курсу Херсонської державної морської академії Владислав Додон, розповів про свої враження від флешмобу та наголосив:

«Здійснивши такий захід, курсанти морської академії та студенти місцевого вишу показали, що всім українцям треба об’єднуватися, як колись об’єдналася Україна та стала єдиною, неподільною та соборною!».

Крім того, голова Студентської ради при облдержадміністрації Юлія Покидько повідомила, що ідея заходу із злиттям ходи студентства та маршу курсантів стала символом акту злуки та єднання західної України зі східною.

«Святкування Дня Соборності України нагадуватиме всім, що в цей день Україна з’єдналася і більше не повинна роз’єднуватися. І всі її регіони завжди будуть єдиними», – підкреслила Юлія Покидько.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН