Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які напрямки є пріоритетними для влади Бериславського району

Влада Бериславського району спрямовувала бюджетні коштт на оновлення соціально важливих сфер.

Головне – жителі не мають відчувати себе відірваними від цивілізації, Богом забутою «глибинкою». Команда виконавчої влади та депутатський корпус, заручившись підтримкою лобі у складі шести представників в обласній раді, рухаються у кількох напрямках: безпека, реформування галузей охорони здоров’я та освіти, децентралізація.

Про те, що вже вдалось зробити у році, що минає, голова Бериславської райдержадміністрації Олександр Гомон розповів у студії «Українського півдня».

У жовтні й грудні цього року на території району розташовувались штаби територіальної оборони. На навчання прибули хлопці й чоловіки призовного віку у повному складі і під час тренувань довели, що здатні захищати свої домівки та весь край у разі необхідності. Через введення воєнного стану відмінені вибори в двох об’єднаних територіальних громадах. На території району вже створені і діють три ОТГ. За словами голови райдержадміністрації Олександра Гомона, голови громад стають більш креативними і сучасними, мають свої плани з розвитку територій і з капітальних робіт, які раніше не могли дозволити за кошти сільських бюджетів.

Значно просунулись і в реформуванні галузі охорони здоров’я: створений госпітальний округ і рада, яка вже підготувала план розвитку на найближчий період. До речі, Берислав у цьому плані – попереду багатьох районів області, тому й матиме підтримку від держави: від закупівлі обладнання до навчання медичних працівників. Це щодо державної підтримки, але й влада району знайшла свої нестандартні ходи, аби забезпечити лікувальні заклади кваліфікованими спеціалістами.

«Другий рік я працюю на цій посаді і на власні очі бачу відтік фахівців, не лише лікарів, з різних галузей. Але саме у медичній галузі стан кричущий. Ми прийняли рішення разом з депутатським корпусом та головними лікарями: виплачувати допомогу у розмірі 3 тисяч гривень молодим спеціалістам. Маємо результати: до нас прийшли випускники медичних вишів з інших районів», – сказав Олександр Гомон.

Першачки всіх 32 шкіл району забезпечені необхідним устаткуванням для впровадження концепції «Нової української школи». Заплановано створення двох опорних шкіл – Бериславської ЗОШ №1 та Новорайської. У цих напрямках фінансування йде з бюджету країни, що ж стосується підтримки з місцевої казни, то на наступний рік вже заплановані кошти на кожний освітній заклад. Як розпоряджатись грошима – чи замінити вікна й двері або обладнати санвузол у приміщенні, це вирішуватиме директор кожної школи. Такі повноваження надані керівникам від депутатського корпусу.

2018-го року за кошти районного бюджету були закуплені 5 посудомийних машин для закладів, де навчаються більше двох сотень дітей. Планує влада на наступний рік фінансування заходів з термосанації шкільних приміщень та заміну старих твердопаливних котлів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН