Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відновлюватимуть зрошувальні системи

Депутат обласної ради, засновник сільгосппідприємства «Злато Таврії», яке орендує земельні паї у Бериславському районі, проаналізував стан агросектору на засідання Ради регіонального розвитку району.
70% надходжень до бюджету області дає аграрний сектор. Дві третини всіх зайнятих працюють у сільському господарстві. Херсонщина має родючі ґрунти і вдосталь сонячних днів при недостатній кількості вологи. Як цю проблеми вирішують виробники Бериславського району? Підприємства «Агроальянс», «Берегиня», «Додола», «Світоч» застосовують найсучаснішу систему обробітку ґрунту No-Till, за якою не проводять оранку полів, а землю вкривають мульчою (подрібненими залишками рослин). Така система запобігає вітровій та водній ерозії та краще зберігає воду.

Деякі сільгоспвиробники відновлюють і будують нові зрошувальні системи власним коштом: це підприємства «Макеша», «Фервест», «Таврійська перспектива», «Калініносільське», «Житниця півдня», «Юкос і К», «Злато Таврії» та «Милівська».

«Є чудова новина для Бериславщини: найближчим часом по Шляхівській сільській раді ФГ «Юкос і К» вже виготовить проектно-кошторисну документацію для будівництва зрошувального масиву на площі 1600 га! Також від Софіївської зрошувальної системи ПП АФ «Милівська» замовило проектно-кошторисну документацію для будівництва зрошення на площі 730 га. За 27 років незалежності України саме сьогодні створені всі необхідні умови для розвитку агросектору, саме в цьому році вперше з державного бюджету України було виділено Херсонщині 50 млн. грн. та з бюджету області 20 млн. грн. на будівництво нового сучасного зрошення», – наголосив депутат облради Ігор Йосипенко.

У Бериславському районі налічується 14,380 тисяч гектарів зрошуваних земель, цьогоріч полито лише 7,9 тисяч гектарів сільгоспугідь

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН