Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Півсотні херсонських студентів поїдуть на практику до Європи наступного року

11 та 12 грудня у вищій аграрній школі Херсона відбулась гра для студентів «Бізнес-симуляція». Тренінг нового формату проходив у рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) у партнерстві з громадською організацією «Земля Таврії».

Учасникам бізнес-гри необхідно було прийняти низку рішень у рамках спеціально створеної ситуації. Максимально наближена до реальності імітація процесів управління і прийняття рішень дала можливість сьогоднішнім студентам отримати бізнес-навички і досвід менеджменту.

Підписання рік тому меморандуму з UHBDP, який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, спонукало вищу школу змінити підходи у підготовці фахівців агробізнесу.

«Університет застосовує зовсім іншу систему підготовки спеціалістів, перейшли до дуальної освіти через програму UHBDP “Агроінтернатура”. За нею вчились і пройшли практику на виробництві вже 70 студентів. На жаль, теорія у нас часто відірвана від життя, яке пішло вперед. Тому ми спрямовуємо на стажування до передових підприємств України та інших країн і представників професорсько-викладацького складу, і студентства. 10 викладачів цього року вже побували на українських виробництвах, які працюють за найсучаснішими технологіями, 7 студентів пройшли практику в компаніях, в тому числі й за кордоном. На наступний рік плануємо, що півсотні студентів поїдуть на практику до Європи (є приємна новина – і Англія підписала цю угоду) та Канади, є домовленість, що під час проходження практики їхня робота буде оплачуваною», – розповів проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Олександр Аверчев.

І самі студенти стають більш активними, говорить проректор. Дізнавшись з Інтернету про «Бізнес-симуляцію», вони наполягли на тому, щоб тренінг відбувся саме на базі рідного університету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН