Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У дитячому садку «Джерельце» у Таврійську відкрили сенсорну кімнату

Дошкільний навчальний заклад Новокаховської міської ради протягом багатьох років працює за методикою Марії Монтессорі, адаптованої до державних стандартів освіти. Цього року почав впроваджувати міжнародну програму зі знайомства дошкільнят із основами економіки.

Віднедавна вихованці «Джерельця» можуть проводити час за конструкторами LEGO та відпочивати і заспокоюватись у сенсорній кімнаті.

«Програма «Нової української школи» передбачає заняття з LEGO-матеріалом. Дотримуючись наступності у роботі закладу дошкільної освіти та початкової школи, ми вирішили, що дітям потрібно працювати з цим матеріалом вже зараз. Але й до цього вони мали з ним справу у групах. Але у спеціальній кімнаті вони можуть годинами просиджувати за LEGO, маніпулювати, конструювати. Це розвиває мілку моторику рук, логіко-математичні здібності, відчуття пропорцій», – розповіла завідувачка ясел-садка «Джерельце» Лідія Зоря.

У сенсорній кімнаті з вихованцями працює практикуючий психолог. Цей простір створений для того, аби дитина розслабилась, послухала звуки природи, подивилась мультимедійну презентацію, доторкнулась до речей, які їй цікаві.

«Міська влада приділяє дуже велику увагу зміцненню матеріально-технічної бази дитсадка. В ньому є спортивна зала, обладнана для занять діток з вадами. Це один з прогресивних дошкільних навчальних закладів області», – наголосив Таврійський міський голова Микола Різак.

У сучасному затишному дитсадку Таврійська працюють 12 груп, де виховуються близько 300 найменших мешканців молодого міста.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН