Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємницьку діяльність припинено: як отримати підприємцю довідку про доходи

Підставою для надання фізичній особі – підприємцю довідки про доходи від здійснення нею підприємницької діяльності є подання до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси податкової декларації про майновий стан і доходи платниками на загальній системі оподаткування та декларації платника єдиного податку підприємцями на спрощеній системі оподаткування (ст. 177 та ст. 296 Податкового кодексу України).

Відповідно до ст. 29-1 розділу І Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 №578/5 (далі – Перелік), облікові справи платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.

Отже, фізособа щодо якої внесено до Єдиного держреєстру юросіб, фізосіб – підприємців та громадських формувань запис про припинення підприємницької діяльності як фізособи – підприємця, може отримати за письмовим зверненням в органі ДФС довідку про доходи на підставі поданої податкової  декларації з врахуванням термінів зберігання облікових справ визначених ст. 29-1 Переліку.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН