Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині 36 інвестпроектів загальною вартістю 6,4 млрд грн буде реалізовано до кінця року

На цьому наголосила під час свого виступу директор Департаменту інвестиційної та промислової політики облдержадміністрації Тетяна Ужвій на засіданні колегії ОДА, що відбулась 20 листопада.

За її словами локомотивним напрямом реалізації інвестиційної діяльності залишається альтернативна енергетика, будуються нові туристичні комплекси, розширюються виробничі потужності аграрних підприємств. Завдяки реалізації вказаних проектів створено 740 робочих місця.

Серед ключових проектів, які зокрема надають поштовх розвитку суміжних галузей та мають значний соціальних та бюджетний ефект, Тетяна Ужвій виокремила введення в експлуатацію молочно-товарної ферми з електростанцією на дахах будівель, насосної станції та автоматизованої системи зрошення в с. Долинське Чаплинського району – 254,4 млн грн інвестицій, 98 робочих місць.

А також будівництво ТОВ «Віндкрафт Таврія» Новотроїцької ВЕС потужністю 69,3 МВт разом із початком будівництва підстанції Каїрка для генерування 700 МВт електроенергії (2 млрд грн інвестицій, за 10 місяців поточного року підприємство сплатило майже 1 млн грн до місцевого бюджету).

Вона також підкреслила, що у 2019 році до реалізації заплановано 28 проектів бюджетом майже 5 млрд грн, та будівництво 4-х потужних вітропарків Дніпро-Бузької, Сиваської, Овер’янівської та Каланчацької ВЕС, вартість яких оцінюється у майже 760 млн євро.

«Таким чином у наступному році планується реалізувати 32 інвестиційні проекти. Загальна кількість робочих місць на цих об’єктах становитиме близько 700 осіб», – резюмувала Тетяна Ужвій.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН