Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова відзвітував перед громадою за 3 роки своєї діяльності

Міський голова Голої Пристані Олександр Бабич, чия перемога на виборах була неочікуваною для багатьох, продовжує традицію публічних звітів перед громадою,- повідомляє “Український південь“. 

Причому, використовуючи іі сучасні засоби комунікацій. Так, звіт про роботу за 3 роки на посаді міського голови він виклав ,як   і в текстовому вигляді,так і  на відеозаписі.

На своїй сторінці у FB він написав у першій частині наступне:

“Перша школа є взірцем не тільки Голої Пристані, а й Херсонської області, бо ті технології, які було впроваджено під час термосанації, є європейськими. Досвід, який ми маємо в ході цих робіт, нам дуже допомагає. Нагадаю, що у травні цього року до нас приїздило 40 міських голів – вони вивчали, як ми вкладаємо кошти. А ми вкладаємо їх не лише через грантові проекти: нами було проведено термосанаційні роботи садочка №3, школи №4, проведена реконструкція частини міського скверу по вулиці 1-го Травня, виготовлення проектно-кошторисної документації, енергопостачальна компанія “Обленерго” виконала приєднання до електричних мереж, – все це було зробленно за ці кошти.

Сьогодні, ви бачите, у сквері нашому ведуться роботи. На жаль, була розповсюджена дезінформація, що там будується черговий ринок, і що там будуть поставлені якійсь додаткові бутіки.
Це абсолютне безглуздя. Ми достатньо багато інформації давали і в друкованих ЗМІ і в інтернет-виданнях, інформаційне табло є, воно стоїть вже більше 1,5 року. І ті, хто насправді цікавиться життям міста, мали можливість вивчити, що насправді відбувається. Були також надані капітальні трансферти КП Гоприводоканал для реконструкції міського фонтану, це 275 тис. грн.

Був проведений капітальний ремонт міського фонтану, що розташований поблизу пам’ятника Суворову.

Наступні кошти були виділені для реалізації проекту реконструкції котельні №2, вона знаходиться в районі распоживспілки, ця котельня опалює лікарню, школу №3, дитячу лікарню, аптеку та достатньо багато соціальних об’єктів.

Виділені кошти в розмірі 1 млн. 275 тис. Виникла потреба реконструювати котельню, бо котли там були вже в досить жахливому стані, особливо газові котли. Вони працювали на 30% від максимуму своєї корисної дії. Звісно, в таких умовах ми не могли працювати, зараз роботи завершуються. Ця котельня вже працює, туди був перенесений 1 твердопаливний котел і 1 котел газовий – новий та модернізований, більш потужний.

Хочу звернути увагу, що при реконструкції котельні ми більше піклувалися про безпеку наших людей, які працюють в них. На жаль, коли ми отримали їх, то у нас не було автоматичної подачі палива на жодній котельні. Сьогодні я хочу наголосити, що котельня №7 повністю автоматична, тому люди працюють в більш безпечних умовах.

Котельня №1: в попередньому році також кошти були виділені, котельню №4 ми плануємо переобладнати в наступному році.

За цей період в 2016 році нам довелося погашати кредиторську заборгованість з ТОВ “Динамо-континент” на підставі рішення Одеського апеляційного суду від 5 квітня 2016 року за виконані роботи у 2012 році під програму державну “Питна вода України”.
Мені не хотілося сплачувати ці кошти, звісно тут є відповідальність і держави, тому що це була державна програма, але місцева влада підписала ці договори – там стояв підпис міського голови. То, звісно, ми програли цей суд. Я намагався максимально відтермінувати розрахунок, ми заявили до суду, але підстав виграти у нас не було – ми заплатили з бюджету міста 425 тисяч.

Виконавчим комітетом також були проведені будівництво щогли та прапору на набережній міста Гола Пристань, демонтаж бетонної споруди. На ці заходи ми виділили 219 тис. Достатньо важко нам дався цей об’єкт.

В цьому році виділені кошти на придбання вуличної сцени, це 243 тис. Ми проводили 16 фестиваль “Купальські зорі”, наше місто традиційно є фестивальною столицею. Коли ми орендували сцену, нам кожна сцена коштувала 30-40 тис. Тобто за 2 роки ми повинні повернути ці кошти. Більше того, в нас сьогодні розроблено умови, завдяки яким ми можемо цю сцену передавати в оренду. Тобто ми намагаємося ще на цьому заробити якісь кошти.

Також через КП “Гопри-водоканал” були придбані ігрові комплекси, це 144 тис., ігрові комплекси для дітей молодшого та шкільного віку. Ви бачили, що був встановлений дитячий майданчик на День захисту дітей в центрі міста.
Також через КП були придбані вуличні МАФи (лавочки, гойдалки).

Ремонт і обслуговування вуличного освітлення за весь період, за три роки, це 671 тис. За ці кошти ми поставили близько 800 ліхтарів і більше 20 км проведено магістральних трас.
За освітлення вулиць в нічний час за весь період ми заплатили 948 тис.

На поточний ремонт, грейдерування та дорожню розмітку вулиць міста Гола Пристань ми витратили за весь період 2,6 млн. На сьогоднішній день у нас майже немає вулиць, які б мали великі ями, ми робимо ямковий ремонт системно, і ви бачите, що кожен рік все менше і менше цих ямок.

Також в тому році був проведений капітальний ремонт вулиці 200 років міста Гола Пристань. Витрачено на ці роботи 4, 2 млн. Це 1400 метрів. В цьому році капітальний ремонт вулиці Санаторна: ми витратили 3,6 млн на 600 метрів покриття.

Доповнив свій звіт Олександр Бабич і другою частиною.

https://www.facebook.com/206210529932782/videos/1084453081719629/?__xts__%5B0%5D=68.ARDMRPu8uRbWyOgjyskjEWAYlKfvCctkmQCcu7mPJ6eE3QX-gW5Ug3B6HwoNw2xU87J0wKf96llGrngoSM46n5rt7CYFsPaf5eW-O77NIbXTN5mcfWlKfQKM2dyuoyTKmZG4EPjleJireTRRf9A5DQrn6NfmJkQEA616j0w8l5mq6perv5WY_egE4a6c3T-jtTZXpYGmCJH0AqH8IplE2jg8qB1O2TewatXAmTGijizOE3jQw7yBLEh25AskJIEXixmFl6N3tCn25K9OWIXS8EmvatXI4R32_9dbnYGIt48hHQrOv-DJutg9qa3Zr8MPGUDoRKszJEv54QBmxllyVVhipmyDXCkHL1J5-kzVcjVW2erF5Qjaf-Gy9htgWJj4Tw&__tn__=-R

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН