Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російські військові у Скадовську розмістились у дитячому таборі

Російські військові цього тижня не лише відвідали південне курортне місто Скадовськ, але і розмістились у дитячому таборі, власником якого є  влада Кривого Рогу, – повідомляє  інформаційне видання “Український Південь”.
  Які плани  російських солдат щодо місцевих жителів невідомо, тож  Скадовський міський голова  Олександр Яковлєв звернувся до городян навчитися адекватно реагувати на присутність їх у місті.
 Олександр Яковлєв  водночас розповів про ситуацію в місті і щодо безпекової ситуації, і  щодо наявності ліків, і щодо продуктів харчування та інше.

“Сьогодні у Скадовську вперше відчувався подих весни.

Повітря прогрілося до +12

В такий день думається про позитивне та хочеться мріяти про майбутнє.

Не дивлячись на сьогоднішні реалії війни, впевнений, що треба знаходити місце і для позитивних думок. Це дає сили, та мотивацію до життя.

Відкидаючи всі вчорашні чутки, хочу сказати, що я у Скадовську, навіть встиг зробити фото на морі. ))

Завдяки роботі обласного департаменту здоров’я, вдалося трохи поповнити запаси інсулінів.Інсуліни будуть розподілятися як і раніше безкоштовно через сімейних лікарів. Але прошу не йти всім відразу. Препарати будуть видаватися лише тим у кого на цьому тижні підходить дата видачі чергової партії.
На жаль з іншими ліками проблема не вирішується. Департамент поінформований про наші потреби, але поки що не в змозі надати таку допомогу.

Другий день як відновлено навчальний процес у школах та музичній школи, щоправда в дистанційній формі.
Працюють усі комунальні підприємства громади. Уряд дає можливість відстрочки платежів за ком послуги, без будь яких штрафів, але треба розуміти що підприємства мають вчасно сплачувати за електроенергію та заробітню платню. Тому прошу тих хто має можливість здійснювати оплату ком послуг.
За інформацією пенсійного фонду – усі пенсії будуть профінансовані вчасно и навіть з випередженням графіку. Ті хто отримує кошти на карту все проходить швидко. А тим хто готівкою – наявна затримка. У відділені укрпошти відсутня готівка в достатній кількості. По місту виплати потроху йдуть, а в селі ситуація складніша. Керівництво укрпошти намагається вирішити цю проблему.
Відділ соціального захисту відпрацювує усі звернення по наданню допомоги. Поки що завдяки меценатам, фермерам та підприємцям нам є чим допомогти. В основному це одинокі малозабезпечені громадяни, багатодітні сім’ї, та ті, хто реально не має можливості себе забезпечити. На жаль дуже багато звернень на кшталт «дайте і мені бо усім дають» або «дайте бо немає чого їсти» але при цьому приїжджають на автомобілі. Зрозуміло, що вони отримують відмову в наданні допомоги.
Треба розуміти що допомога надається дійсно нужденним. В селі запити направляйте через старосту та свого працівника з соціальної роботи.
Сьогодні головне завдання місцевої влади збереження життя та здоров’я кожного громадянина громади.
Тому продовжують працювати нічні патрулі. Хочу подякувати тим хто береже вночі наш спокій та усім жителям громади – у нас майже відсутні порушники комендантської години.
На жаль, мусимо знайти сили і навчитися адекватно реагувати на присутність російських військових. Вони тепер в місті щодня, і можуть з’явитися в будь який час та будь де.
Треба розуміти, що проти мирних громадян ніхто не має право застосовувати зброю. Звісно, не треба їх провокувати”, – написав Олександр Яковлєв,  Скадовський міський голова у себе на сторінці у ФБ.
Також він зробив свої рекомендації щодо відвідування обласного центру.
Щодо поїздок до Херсона. Проїхати можна. Біля мосту доведеться пройти 2-3 блок пости. Перевіряють документи та багаж. Враховуйте що може бути черга на декілька годин (сьогодні – 2,5 год) на блокпості, що на в’їзді в Херсон. На решті блок постів проходження без затримки.
Усім здоров’я та гарних думок надвечір.
З нами Бог!Боже бережи Україну!”, – додав Олександр Яковлєв.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН