Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

236 сімей з 76 населених пунктах Херсонщини поліпшили свої житлово-побутові умови

На Херсонщині зросли обсяги будівництва порівняно з минулим роком, – повідомляє “Український південь“.

Про стан і тенденції розвитку будівельної галузі у поточному році під час засідання колегії облдержадміністрації доповів заступник директора Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури ОДА Олександр Руснак.

Він розповів, що за 9 місяців 2018 року будівельними компаніями області виконано будівельних робіт на суму 769,9 млн грн. Індекс будівельної продукції у січні –вересні 2018 року порівняно з відповідним періодом 2017 року становив 108,6%. За зазначеним показником область займала 12 рейтингове місце.

Окрім того, за 9 місяців 2018 року порівняно з відповідним  періодом 2017 року скоротилось будівництво будівель на 24,6%, у т.ч. житлових будівель – на 13,4%, нежитлових – на 28,6%. Водночас будівництво інженерних споруд зросло в  1,6 рази.  Підприємствами міст Херсона та Нової Каховки виконано значний обсяг будівництва (87%), зокрема будівельниками обласного центру – 58,2%.

«У першому півріччі 2018 року прийнято в експлуатацію 36,7 тис. кв. м загальної площі житла. Порівняно з відповідним періодом попереднього року на 138,6% збільшилося введення в експлуатацію нового житла, за зазначеним показником область займає 1 рейтингове місце», – наголосив Олександр Руснак.

В результаті виконання заходів Програми індивідуального житлового будівництва на селі  «Власний дім» – 236 сімей, які мешкають у 76 населених пунктах області, отримавши кредит, поліпшили свої житлово-побутові умови.

У рамках програми розвитку молодіжного житлового кредитування в Херсонській області на 2006-2018 роки надано пільгові кредити на будівництво житла у м.Херсоні  16 молодим родинам, серед яких 2 сім’ї учасників АТО.

Замовником будівництва ПрАТ “МЖК” проводяться будівельно-монтажні роботи на 63-квартирних житлових будинках № 34/4 в 4-А Таврійському мікрорайоні м. Херсона (ступінь готовності 54,0%); № 34/3 (ступінь готовності 15,4%).

Окрім цього, Олександр Руснак розповів, що вже розроблено проектну документацію з будівництва міжселищного газопроводу від смт Асканія-Нова до м. Генічеськ. На даний час розроблено оцінку впливу на довкілля даного проекту.

«На сьогодні сформовано перелік проектів будівництва комунальних закладів охорони здоров`я, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості. До переліку включено 25 першочергових проектів – це амбулаторії загальної практики сімейної медицини, на які виділено 131,76 млн гривень», – наголосив Олександр Руснак.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН