Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Директорка школи із Херсона взяла участь у міжнародному семінарі Корпусу Миру

Літо період відпочинку і канікул для херсонських школярів, але вже сьогодні доросліі думають над тим, як взимку заощадити теплоносії та кошти, зробити навчання затишним і приємним.

Директор  Антонівської загальноосвітньої школи №21 (“Зелена школа у Херсоні”)  Галина Лугова продовжує  участь у просвітницьких міжнародних проектах, аби привести до Херсона щось новеньке і втілити разом зі школярами у закладі.:

“Закінчився дводенний тренінг “Зелені проекти для шкіл”, який відбувся в Полтаві за участі ГО “Еколтава” та за підтримки Корпусу Миру. Нагадаю, що для участі в тренінгу було обрано із сотен бажаючих 30 директорів шкіл з різних куточків України. Тема заходу: “Енергоефективність та відновлювальні джерела енергії у громадських закладах. Основні підходи та технології.” Тренінг проводив голова Ради Екоклубу в м. Рівне Андрій Мартинюк. Мета тренінгу – навчити керівників закладів писати проекти, залучати шляхи фінансування енергоефективних заходів. Навчилися правильній технології утеплення, розраховувати питоме енергоспоживання, робити облік з погодним регулюванням теплоспоживання, розглянули шляхи для зменшення споживання енергії і ще багато цікавого. Дякую організаторам за реалізацію корисного тренінгу. Сповнена ідей, озброєна новими знаннями і готова до реалізації нових проектів! Життя прекрасне якщо в ньому твориш, а особливо для дітей! Рухаємось далі…”

А згодом  Галина Лугова додає:

“Ось таку “розумну прищепку”, везу учням в подарунок від організаторів тренінгу з Полтави! Насправді, флешка, яка містить:- віртуальний тур по різним місцям, які люди зазвичай відвідують у своїй щоденній діяльності., – серія із 48 інформаційними листками, які можуть використовуватися у освітній та груповій діяльності., – енциклопедія з інформацією про 292 види, які є звичними для Центральної Європи та України зокрема., – оновлена версія мультимедійного освітнього посібника Зелений пакет, яка включає в себе інформацію з 22 тем, що стрсуються захисту довкілля та сталого розвитку, плани уроків, дилеми, відео, тести та інші освітні матеріали для використання у школі! Буде цікаво!) (усі матеріали подані трьома мовами, англійською в тому числі)”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН