Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У селі Виноградівської ОТГ відремонтували хореографічну залу

Відтепер для юних жителів Брилівки, Виноградівської ОТГ, працює гурток хореографії у новому відремонтованому приміщенні.

Ще влітку цього року активні брилівці провели анкетування  населення та дві фокус групи, в рамках школи Community Mapping. Виявилось, що одна із проблем села це відсутність місця для дозвілля дітей та молоді. На той час при Будинку культури селища була облаштована хореографічна зала, з поручнями та дзеркалами. Але саме приміщення знаходилося в аварійному стані –  дерев’яна підлога зовсім прогнила і керівник гуртка вимушений був проводити заняття  в іншому, не облаштованому для хореографії місці. Та не дивлячись на умови, хореографією займались 5 груп, а це понад 60 діточок віком від 3 до 16 років.

Активісти розробили та подали на конкурс проект «Молодіжна ініціатива», головною метою якого було створити простір для дозвілля дітей та молоді громади.

Метою проекту було не просто відремонтувати залу, а й згуртувати громаду і залучити до реалізації проекту: 30 %  від суми надала сільська рада, 15% було залучено батьками дітей.

Тепер маленькі мешканці Брилівки радіють новій затишній хореографічній залі. Надалі активісти планують створити ще й молодіжний центр.

P.S. Фінансування ініціатив відбувається в рамках Школи Community Mapping, яку проводить Фонд «Об’єднання» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Вгору

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН