Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині з’явиться Центр вермикультури та вирощуватимуть лаванду

Про це на власній сторінці у Фейсбук написав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Паливода:

“За показниками агропромислової галузі завдання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області 2018 року повністю виконані! Про це доповів на колегії, присвяченій підсумкам поточного року і планам на наступний.

Протягом року наша робота, як профільного департаменту, була зокрема зосереджена на залучення коштів з бюджетів всіх рівнів та інших джерел задля розвитку агропромислового комплексу області: підтримки кооперації, фермерів і одноосібних господарств, на розвиток переробки аграрної продукції і створення доданої вартості.

Так, станом на листопад 2018 року, в результаті проведеної Департаментом інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, за напрямком державної підтримки «вирощування молодняка великої рогатої худоби що народився в господарствах фізичних осіб», в область спрямовано 6,5 млн. грн. дотації за 9,6 тис. голів молодняку ВРХ – ці кошти отримали 4520 фізичних осіб, власників худоби.

В цілому, завдяки діяльності Департаменту, за всіма напрямками фінансування, враховуючи кошти міжнародної технічної допомоги обласного та державного бюджетів, в економіку області за 9 місяців 2018 року залучено 92 млн грн.

Також, Департаментом агропромислового розвитку проводиться постійна робота в напрямку соціального захисту працівників села та розвитку сільських територій, легалізації робочих місць. У 2018 році легалізовано більше 2 тис. робочих місць, і додатково створено майже 500 робочих місць за рахунок відкриття нових потужних об’єктів.

Одним із пріоритетних напрямків на Херсонщині є розвиток зрошення. В 2018 році впроваджено додатково полив майже на 13 тис.га. Це дало можливість створити, як мінімум, 400 робочих місць та збільшити валове виробництво у 2 – 4 рази по різних культурах.

В 2018 році в Департаменті з метою підвищення зацікавленості інвесторів і залучення інвестицій до розбудови агропромислової галузі області створено робочу групу, якою на сьогоднішній день напрацьовано вже певний матеріал, завдяки чому в наступному році планується впровадити декілька інвестиційно-інноваційних проектів, таких як створення Центру вермикультури, будівництво еко-містечка з крафтовим виробництвом аграрної продукції, створення еко-ферми, вирощування лаванди та інших нішевих культур”.

Перша шпальта

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН