Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тракторист-машиніст сільського господарства – важлива професія для аграрної Херсонщини

Сьогодні, 16 листопада, у Каховському професійному аграрному ліцеї відкрили навчально-практичний центр з підготовки кваліфікованих робітників за професією “Тракторист-машиніст сільського виробництва”.

На урочисте відкриття центру завітав директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій та народний депутат України Сергій Хлань.

“Створення сприятливих умов для якісної підготовки робітничих кадрів на Херсонщині є пріоритетним для керівництва нашої області. За сприяння облдержадміністрації та обласної ради у рамках реалізації проекту з модернізації підготовки кваліфікованих робітників з обласного бюджету виділено понад 9 мільйонів гривень на придбання сучасного сільськогосподарського обладнання та техніки для облаштування центру, основним завданням якого є якісна підготовка здобувачів освіти. Це також стало можливим і завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенко”, – зазначив у своєму виступі Дмитро Бутрій.

Навчально-практичний центр створений за рахунок коштів субвенції з державного та місцевих бюджетів з метою оновлення матеріально-технічної бази закладів професійно-технічної освіти та сприяння якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки.

Оновлений центр обладнено такою  сільгосптехнікою:

Зернозбиральний самохідний комбайн SKIF 280 Superior;

Трактор ТХА-250-10 “Слабожанец” ;

Трактор УТО-Х804;

Причіпний культиватор суцільного обробітку ґрунту з робочою шириною захвату 8,2 метри;

Сівалка Велес-Агро С3М-6 “Ника” ;

Причіпна дискова борона з робочою шириною захвату 4,5 метри та можливістю регулювання кута атаки дисків ;

Оприскувач причіпний;

Зернова жатка ZP-63;

Плуг навісний оборотний 5-ти корпусний.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН