Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці планують будівництво двох багатоповерхівок для бійців мотопіхотної бригади

57-а окрема мотопіхотна бригада ЗСУ вже більш, ніж півроку базується у Новій Каховці. Підрозділ створений чотири роки тому з особового складу трьох добровільних батальйонів, які воювали на Луганському, Донецькому та Маріупольському напрямках, а також стояли на захисті Херсонщини на адмінлінії з окупованим Кримом.

У червні бригада отримала постійне місце дислокації у Новій Каховці. Як складаються стосунки з військовиками у влади та громади, кореспонденту «Українського півдня» розповів міський голова Володимир Коваленко.

«Від Нової Каховки до Чаплинки, яка межує з окупованим Кримом, недалеко. У місті розташовані стратегічні об’єкти: головна споруда Північно-Кримського каналу, Каховська ГЕС, ХМЕМ, які мають бути захищеними. І тому Генштаб і облдержадміністрація прийняли рішення про розташування у нас 57-ої бригади. Ми вважаємо їх підшефними, контактуємо з командиром постійно. Зараз потрібно створити умови для наших військових, налагодити побут. Для нас – це елемент відповідальності», – сказав Володимир Коваленко.

Також міський голова повідомив, що вже виділена земля для будівництва двох багатоповерхівок для бійців мотопіхотної бригади. Зараз розробляється проект будинку на два під’їзди.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН