Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські театрали отримали нагороду на Міжнародному фестивалі сучасної драматургії

11 листопада вистава Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша «Межа, або у контейнері» К.Кеяну отримала спеціальну нагороду від журі на Міжнародному фестивалі сучасної драматургії в Брашові (Румунія). Режисер вистави – Раду Гілаш, художник-постановник – Ольга Гоноболіна, заслужений художний України, хормейстер – Ружена Рубльова, заслужена артистка України, музичне оформлення – Олег Коструб і Артем Філенко.

Жанр вистави – путівник Європою. Перед глядачем розгортаються події з життя трьох українських нелегалів. Віталій, Микола і Андрій – емігранти, які збираються перетнути кордон нелегально. Опинившись в одному приміщенні, вони ладні вкрасти, зрадити і переступити межу дозволенного аби досягти мети.

Міжнародний фестиваль сучасної драматургії в Брашові має велику історію, в цьому році проходив 29-й фестиваль. З 2-го по 11 листопада на базі Театру ім. Сіка Александреску виступали колективи з Румунії, Угорщини, Греції, Грузії та Молдови, наш колектив представляв Україну.

Вистава «Межа» не вперше бере участь у фестивалях. У вересні Херсонський театр був з виставою на театральному фестивалі в Дніпрі, а в жовтні – на Міжнародному фестивалі в Кишиневі, щоразу отримуючи високу оцінку глядачів та гостей, пишуть Херсонські факти.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН