Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фінансова диверсія щодо Чаплинської ОТГ з боку місцевої райради

Про це сьогодні говорили на регіональній платформі з вироблення політики в сфері місцевого самоврядування на тему: «Місцеві бюджети як запорука успішності громади», що була організована Херсонським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Чаплинська райрада приймає рішення і змінює юридичну адресу райлікарні. З райцентру переводять до Хлібодарівки – єдиного села яке не увійшло в жодну ОТГ, які створені на території району. Це те саме село, що поставило блок-пост децентралізації. 

Але районна влада допомагає саме цим людям і реєструє лікарню в цьому селі, щоб сплачувати податки саме в бюджет цього села і в районний бюджет, а це понад 300 працівників. Можна порахувати  суму – ПДФО і так далі… Зрозуміло, що переважна більшість працівників лікарні мешкає в Чаплинці і жодного відношення до Хлібодарівки не має. Там же розташовані і будівлі лікарні… І перебиратися до Хлібодарівки вони не збираються. Що робиться? 

Такими рішеннями забирають кошти з бюджету Чаплинської ОТГ і підтримують саме тих, хто саботує об’єднання та децентралізацію. Цікаво це свідома позиція райради і РДА? Таку політику підтримують і в ОДА і у Департаменті охорони здоров’я? 

Нагадаю, що раніше змінили реєстрацію із Чаплинки на Хлібодарівку райрада і місцева РДА. Кошти держбюджету ідуть не в ОТГ, а саботажникам з Хлібодарівки. 

Є сигнали, що подібний фортель «хочуть викинути» і в Білозерці. Де голова райради і головний лікар лікарні є депутатами від #БПП. Голови ОТГ обіцяють не мовчати. Також народний депутат Ф. Негой пообіцяв поспілкуватися з керівництвом Чаплинського району.

Тарас Бузак

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН