Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Децентралізацію на Херсонщині гальмують «місцеві князьки» і певні політичні сили, – Дмитро Бутрій

Директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Херсонської облдержадміністрації запевнив, що виконавча влада всіляко сприяє децентралізаційним процесам і нині тривають обговорення у громадах щодо подальшого об’єднання. Дещо гальмують процеси суб’єктивні фактори.

«Перепонами у процесі створення нових ОТГ є позиція деяких керівників органів місцевого самоврядування. Багато хто вважає себе «місцевими князьками» і змін не хоче. Є певні політичні процеси, які залежать від позиції партій. Так, наприклад, обласна рада ніяк не може затвердити оновлений «Перспективний план формування територіальної громади» з політичних причин. І це нелогічно. Є певні рішення, які прийняли громади, і ми не маємо права на такому рівні щось заперечувати. Громади делегувати своїх представників до обласної ради для представництва своїх інтересів, але ж обласна влада не керує громадами!», – наголосив Дмитро Бутрій.

В області вже створені 27 сільських та селищних об’єднаних територіальних громад, одна міська – Новокаховська, перші вибори у 2-ох громадах були відкладені через запровадження воєнного стану.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН