Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Педагог повинен вміти те, чому вчить. Найкращий приклад – власний», – Олександр Кедровський

Виконувач обов’язків директора Білозерського професійно-технічного училища №6 Олександр Кедровський розпочав кар’єру з майстра виробничого навчання, за рік став старшим, за два – – заступником директора з навчально-виробничої діяльності. Про те, що потрібно, аби піднятись сходами кар’єри, він розповів у студії «Українського півдня» у рамках проекту спеціаліста з профорієнтації Світлани Кіхтенко.

Олександр Кедровський мріяв про інженерну професію. Коли обирав вишу, зупинився на Херсонському держуніверситеті. Зіграли роль два фактори: була спеціальність «інженер-педагог» і те, що у закладі навчались двоє батьків. По закінченні університету став працювати у Білозерському училищі, одночасно обробляючи свій наділ землі. І коли його вихованці бачать керівника закладу, який на тракторі оре або культивує ниву, то перестають вважати професію тракториста непрестижною. Разом з дітьми Олександр Кедровський ремонтує сільгосптехніку.

«Моє життєве кредо: вчитель має знати те, про що говорить, вміти те, чому вчить. Найкращий приклад – власний. Коли діти бачать, що викладач теоретичного циклу розбирає двигун і розказує про будову, діти краще сприймають», – впевнений педагог.

Білозерське професійно-технічне училище №6 готує трактористів, водіїв, слюсарів автомобілів. По закінченні навчального закладу фахівці працюють на станціях техобслуговування, у фермерських та господарствах іншої форми власності. За час навчання учні проходять дві-три виробничі практики, і у більшості випадків повертаються до працедавців вже як робітники.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН