Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина може стати найкращим туристичним регіоном України

Херсонська область претендує на звання одного з найкращих туристичних регіонів України за умови формування тут сучасної інфраструктури. Про це в межах панельних дискусій на міжнародному інвестиційному форумі “Таврійські горизонти” сказав заступник голови Херсонської облдержадміністрації Андрій Балонь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Херсонська область має унікальне географічне розташування, теплий клімат, збільшення інтересу до регіону, але точка економічного зростання може зупинитися, якщо не буде якісної інфраструктури”, – вважає Балонь.

За його словами, з січня по серпень цього року до бюджету області надійшло 2,2 млн грн туристичного збору. Загалом капітал туристичної галузі за вісім місяців 2018 року становив 22 млн грн.

Проте, переконаний замголови облдержадміністрації, збільшене впродовж останніх трьох років зростання інтересу туристів до Херсонської області необхідно підтримувати не лише “двомісячним пляжним відпочинком”, а й приділяти увагу створенню більш якісного туристичного продукту.

Як запевнив чиновник, міжнародний інвестиційний форум “Таврійські горизонти” дає Херсону унікальну можливість “об’єднати зусилля, презентувати свої можливості… і знайти свого інвестора”.

У межах панельних дискусій, присвячених проблемам туризму, відбулася презентація туристичного регіону, розташованого на території Щасливцевської сільради Генічеського району Херсонщини. Лише три населені пункти цієї сільради за вісім місяців цього року принесли половину туристичного збору всієї Херсонської області.

У презентаційному ролику йшлося не лише про 23-кілометрову смугу чистих пісочних пляжів на березі Азовського моря, а й про цілюще озеро Сиваш, про грязеві джерела й перспективи будівництва на Арабатській стрілці бальнеологічного курорту.

Як повідомлялося, в п’ятницю в Києві відбувся 10-й за ліком міжнародний інвестиційний форум “Таврійські горизонти”. Цього року він уперше проводився в столиці України. На форум прибули близько 600 учасників із 30 країн. У межах форуму було підписано меморандуми про реалізацію інвестиційних проектів на загальну суму 625 млн доларів. Генеральним партнером форуму виступила норвезька компанія NBT AS. Також партнером заходу стало ТОВ “Дніпро-Бузька вітрова електростанція”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН