Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізовуватиметься спільний українсько-фінський інвестпроет

Про це, зокрема, йшлося на 7 засіданні Міжурядової українсько-фінської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, яке відбулося 18 вересня у Києві – повідомив член Президії Ради ФРУ, Голова Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини, Голова наглядової ради Херсонського машинобудівного заводу Олександр Олійник, який був присутній на заході.

У ході роботи, делегації проінформували про економічну ситуацію в своїх країнах, зупинилися на договірно-правових базах 2-сторонніх відносин, а також обговорили торгівельне, економічне та інвестиційне співробітництво.

«Ми поінформували фінську сторону про Національну експортну стратегію України до 2021 року та про створення Експертно-Кредитного агентства. А також ми запропонували встановити більш тісну співпрацю з фінськими інституціями, які відповідають за торгівлю з Україною. Фінська сторона підтвердила свої наміри щодо зміцнення торгівельних відносин між нашими країнами. Звичайно, наші партнери розраховують, і про це вони наголошували у своїх доповідях, що ми покращимо свій діловий і інвестиційний клімат, включаючи і боротьбу із корупцією, і захист інтелектуальної власності і т.д. У 2 половині 2019 році Фінляндія головуватиме в ЕС. З огляду на те, що Україна продовжує активно розвивати співробітництво в цьому напрямку і ЕС залишається нашим важливим партнером, ми запропонували розглянути можливість створення постійно діючого консультативного механізму з питань промислового розвитку. Цю пропозицію фіни взяли до розгляду» – поділився Олександр Олійник.

На підтвердження зацікавленості північного сусіди у розвитку співробітництва з українськими промисловцями, стала готовність фінської сторони приступити до перемовин у сфері сільськогосподарського машинобудування. На таку ідею фінів підштовхнуло успішне ведення бізнесу Херсонського машинобудівного заводу і Samno Rosenlew. На сьогодні ці дві компанії продемонстрували на практиці, як можна нашим країнам вдало реалізовувати проект 2-сторонньої кооперації.

За час роботи українсько-фінська комісія з питань торгівлі та економічного співробітництва розглянула більше двох десятків питань. Окрім промислової політики між сторонами, йшлося про співпрацю в освіті, туризмі, торгівлі, енергетичному секторі та інше.

Восьме засідання комісії заплановано провести за 2 роки у Гельсінкі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН