Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Зеленівка відзначила 236 років з дня заснування

До Зеленівської селищної ради входить Сонячне, Богданівка та Петрівка. Передмістя підпорядковується Дніпровському району Херсона, тобто фінансується соціальна сфера цих населених пунктів з міської казни.

Як і зазвичай, бюджетних коштів не вистачає на вирішення всіх проблем громад. За останні роки вдалось відкрити дитячий дошкільний заклад на базі школи №43 у Сонячному, два дитсадки працюють у Зеленівці та Богданівці. Навчальний заклад №38, за результатами ЗНО -2018, має високий рейтинг з-поміж херсонських шкіл.

Після ремонту працюють сільські клуби у Сонячному та Богданівці, тривають роботи з відновлення Будинку культури у центрі селищної ради. Все ж залишаються великі проблеми у життєдіяльності громади: відсутня центральна каналізація, жителі Богданівки не мають питної води.

З глобальними проблемами влада селища звертається до міської ради. Немало зробив і депутат обласної ради, який обирався у цьому виборчому окрузі. За сприяння Юрія Рожкова, у Зеленівці встановлений дитячий майданчик, у центрі – лавки для відпочинку.

Напередодні Дня знань школи у Сонячному та Зеленівці отримали мультимедійні дошки, старі шкільні меблі в кабінетах замінені на сучасні.

«Ми приїхали до Зеленівки, тому що один з напрямків нашої платформи «Хвиля добра» є створення умов для того, щоб українська родина була щасливою. Мені б дуже хотілось, щоб на Дні села люди, що не бачились роками й десятиліттями, знову зустрілись і поспілкувались, щоб діти розважились і знайшли нових друзів. Для цього ми привезли зі столиці «пінну гармату» – діти танцюють, веселяться. Свято повинно об’єднати усіх», – впевнений Юрій Рожков.

День села повністю був підпорядкований дітям. Пінна дискотека, розваги, виступи талановитих ровесників на сцені. Крім святкового концерту, який «принесла» із собою «Хвиля добра», на мешканців села очікував розіграш цінних подарунків.

«Я вважаю, що свято, на яке запрошені не лише жителі села, а й гості, демонструє, що ми потрібні, ми станемо сильнішими, успішнішими. На Дні села ми посміхаємось, спілкуємось один з одним. І хоч у буденному житті часто критикуємо, бо важко в такий час вирішити одночасно всі проблеми громади, дуже хочемо, щоб наше життя змінилось на краще», – сказала голова Зеленівської селищної ради Олександра Семчишина.

На запрошення депутата обласної ради Юрія Рожкова на свято прибув і голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який привітав дітей з новим навчальним роком, побажав наснаги в оволодінні знаннями.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН