Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області час передачі виклику від пацієнта до бригади «швидкої» скорочено у сім разів

Час передачі виклику від людини, яка зателефонувала на «103», до вільної бригади екстреної медичної допомоги в Одеській області скорочено у сім разів. Це стало можливим завдяки роботі Єдиної оперативної диспетчерської служби. Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час візиту до ЄОДС Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Ми значно зменшили в Одеській області час проходження інформації від виклику на “103” до отримання його вільною бригадою швидкої, яка знаходиться ближче за усіх до місця події. Автоматизація процесів диспетчерської дозволила скоротити цей час у сім разів! Опрацьовують дзвінок на “103” в диспетчерській Одеського регіону до однієї хвилини. Також завдяки Службі визначається найкоротший маршрут для бригади медиків, аби вони могли швидше прибути на місце виклику та допомогти хворій людині. Усе це в комплексі, в прямому сенсі, рятує життя», — підкреслив Максим Степанов.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідування ЄОДС Одеської області наголосив, що наступного року в Україні розвиток екстреної медичної домопоги планують зробити пріоритетним.

«Ми плануємо у наступному році віддати пріоритет екстреній медицині: технічному переоснащенню, підвищенню зарплат працівників. Ми візьмемо базові області і з них почнемо перенавчати людей, враховуючи нові знання. Безумовно, будемо технічно переоснащувати й автомобілі. І у плані будуть присутні подібні системи управління», — підкреслив Володимир Гройсман, коментуючи досвід Одеської області.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН