Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійську буде свій міський парк культури та відпочинку

Парку в мікрорайоні Східний міська влада Таврійська має намір надати статус міського парку культури та відпочинку.

Сьогодні це, поки що, зелена зона земель рекреаційного призначення. Хоча насадження тут існували давно, але переважали акація та тополі. Більше десяти років тому міськвиконком почав підсаджувати сюди клени, берези, софору, катальпи, дуби, гібіскус та інші благородні види дерев і кущів, пише НК онлайн.

За цей час крона молодих дерев встигла покрити майже всю територію парку, яку розбили на алеї та зонували. Тепер тут є два дитячих майданчика, пісочниця для самих маленьких діток, каруселі з гойдалками, зона відпочинку з павільйонами, як, наприклад, шахово-шашечний.

На перехресті алей стоїть меморіальний пам’ятник загиблим воїнам, біля якого проводяться майже всі свята та міські патріотичні заходи.

Проте цей куточок на Східному, перш за все, зона відпочинку. Сюди мешканці мікрорайону приходять насамперед відпочивати, щодня гуляють мами з дітьми. Влітку люди похилого віку приходять посидіти на лавочках в тіні алей, рятуючись від спеки.

В планах міського голови Миколи Різака так само облаштувати і ту частину, що знаходиться за церквою, встановити арку з колонами перед центральним входом з написом «Міський парк культури та відпочинку», поруч зробити «кармани», щоб було куди припаркувати автомобіль.

На даний час комунальне підприємство «Таврійське ЖЕУ», за яким закріплено парк на Східному, працює над проектом «будівництва та обслуговування об’єктів рекреації», який дозволить надати парку статус. Але перш ніж замовити проект, комунальному підприємству необхідно оформити земельну ділянку. На 32-й сесії Таврійської міської ради депутати вже дали дозвіл ЖЕУ на розробку документації із землеустрою. Рішенням останньої сесії міської ради, яка відбулась 5 вересня, була уточнена остаточна площа в 1,8407 га, яку займає паркова зона.

Поки готуються документи, працівники міськвиконкому продовжують ростити тут та доглядати зелені насадження. В п’ятницю, 7 вересня, як і все лето, вони в три зміни поливали дерева. Як вважає міський голова, до холодів їх треба добре полити, щоб у дерев були сили пережити зиму.

Одночасно з парком на Східному спеціалісти міськвиконкому працювали цього дня в парку залізничників. Молодим соснам, катальпам, дубкам, кленам тут ще рости і рости, тому вони потребують ретельного догляду та поливу. Тим не менш, вже відчувається смолянистий запах хвої, а душа радіє 3-4-метровим дубкам, на яких цього року вперше з’явилися жолуді.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН