Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві пройде водяне шоу

Миколаївців мають змогу відвідати водяне шоу морського буксира компанії “НІБУЛОН”.

Завдяки наявності двох протипожежних лафетних стволів буксир спроможний подавати струмені довжиною 100 м по 375 кубометрів води на годину. Завдяки цьому можна загасити вогонь як на судні, так і на березі. 

Багатоцільовий морський буксир проекту Т3500 з назвою «НІБУЛОН 100» – один з найсучасніших проектів, збудованих на суднобудівному заводі «НІБУЛОН». Буксир призначений для проведення суден закордонного плавання по БДЛК, їх швартування, проведення караванів несамохідних суден (2-4 одиниці) та проведення караванів по каналах у період льодового стану в районах плавання р. Дніпро та Чорного моря. Незважаючи на те, що за плавністю ліній та сучасністю форм судно швидше нагадує елегантну яхту, укомплектоване воно за найвищим технологічним рівнем. Так, на ньому встановлено обладнання від провідних виробників світу, а саме MTU (Німеччина), Rolls-Royce (Фінляндія), Volvo-Penta (Швеція) тощо. Це універсальні морські буксири криголамного типу, які здатні працювати в льодових умовах із товщиною льоду до 60 см. Завдяки спеціальним гвинто-рульовими колонкам буксири здатні ходити носом, кормою і будь-яким бортом.

Враховуючи такі універсальні властивості, судна здатні буксирувати плавзасоби водотоннажністю 50-70 тис. тонн та здійснювати безпечне і комфортне проведення суден по каналах і постановку їх до причалів.

Захід пройде 8 вересня з 17.30 до 18.00 у яхт-клубі Миколаїв.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН