Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Білозерська ОТГ поступово приступає до реформування медичної галузі

Головними проблемами при реформуванні галузі охорони здоров’я в Білозерській об’єднаній територіальній громаді є утримання ФАПів в невеликих селах, що входять до її складу. На 13 тисяч населення в ОТГ діє 6 фельдшерсько-акушерських пунктів, які обслуговують жителів 8 населених пунктів. Державної дотації не вистачає на забезпечення їх функціонування. З бюджету ОТГ виділяються кошти лише на найнеобхідніше.

«Ми добре співпрацюємо з головним лікарем первинної ланки ОТГ. На умовах співфінансування виділили кошти на придбання туберкуліну і вакцин для щеплення. На останній сесії депутати прийняли рішення про розподіл 30 тисяч гривень на закупівлю комп’ютерної техніки. Намагаємось підтримувати медичну галузь», – розповіла голова Білозерської ОТГ Антоніна Чередник.

Влада ОТГ проводить роз’яснювальну роботу на зустрічах з мешканцями про необхідність підписання декларацій на отримання первинної медичної допомоги. Дефіциту кадрів об’єднана громада не відчуває, оскільки Білозерка – це селище міського типу, розташоване поблизу Херсона, і медпрацівники залишаються на робочих місцях. Після укладення більшої кількості угод між пацієнтами та лікарями, громада очікує на збільшення фінансування від Національної служби здоров’я саме на первинну ланку.

Автор: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН