Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Футбольний турнір «Крим – це Україна» стартував на Херсонщині

20 серпня, на Херсонщині розпочав свій біг традиційний Всеукраїнський турнір з футболу «Крим – це Україна». Він проводиться вчетверте з ініціативи та під егідою Федерації футболу України.

Цього разу за перемогу, комплекти нагород та чисельні призи будуть змагатися вісім команд з різних куточків країни. В них виступатимуть гравці 2003-04 років народження. Це команди ДЮСШ-11 «Чорноморець» (Одеса), ФК «Динамо» (Київ), ФК «Дніпро» (Дніпро), УФК «Олімпік» (Харків), ВУФК «Торпеда» (Миколаїв), СДЮШОР «Кристал» (Херсон), СК «Азовсталь» (Маріуполь) та ФК «ВRW-ВІК» (Володимир-Волинський). Було багато бажаючих приїхати на Херсонщину, але організатори надали право показати свою майстерність найсильнішим колективам, складених з футболістів цього віку, пише Вгору.

Ось такі нагороди завжди чекають на учасників

Команди розподілені на дві групи. Змагання проходять на трьох стадіонах. Одна група грає у Чулаківці Голопристанського району. Інша – у Херсоні на стадіоні «Кристал» та на полі   зі штучним покриттям Херсонської КДЮСШ.

Перед початком турніру відбулася прес-конференція, в якій брали участь начальник  відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін, начальник управління з питань фізичної культури і спорту ХОДА Юрій Кан, виконавчий директор Херсонської обласної федерації футболу Олексій Кручер  та інші офіційні особи, які опікуються грою мільйонів.  Тут йшла мова про подальший розвиток цих змагань, про перспективи дитячого футболу на Україні, про популяризацію цієї гри у країні.

На прес-коференції піднімалося багато цікавих питань

На запитання кореспондента онлайн газети «Вгору»,  чи стануть ці змагання міжнародними, Валерій Золотухін відповів:

– Ми працюємо над цим. Хочемо запросити на перший маленький наш ювілей, а наступного року ці змагання будуть проводитися вп’яте, хоча б пару команд з ближнього зарубіжжя. Однак потрібно вирішити всі фінансові питання. Хочеться аби приїхали команди рівня нашого лідера дитячого футболу київського «Динамо».

– А чому у змаганнях грає всього вісім команд і лише одна господарів турніру?

– Знову ж таки – на першому плані фінансування. Цей формат затверджено і на проведення ФФУ виділені кошти. А розширення потребує збільшення кошторису. Ми працюємо і над. Щодо  збільшення кількості команд господарів відверто скажу, що рівень дитячого футболу у них не такий високий, як хотілося б. Тому, можливо, херсонцям потрібно створювати збірну області і тоді боротися за більш високі місця. А взагалі хочу подякувати від імені працівників футболу та учасників, що представляють багато куточків України, усіх організаторів які створюють свято   на Херсонщині.

У Херсоні 20 серпня матчі відбулися о 16 та 18 годині на стадіоні «Кристал». А 21-22 серпня команди гратимуть на штучному полі «Освіта» у цей же час. А  ігри у Чулаківці відбуватимуться на стадіоні «Вікторія» о 16 та 18 годині. Всі півфінали пройдуть у Чулаківці 26 серпня теж о цій порі. А матч за третє місце та фінал будуть зіграні 27 серпня на херсонському стадіоні «Кристал», відповідно о 10 та о 12 годині.

Хто цього разу буде робити таке селфі дізнаємося вже 27 серпня

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН