Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Діти з особливими потребами відпочивали з користю на узбережжі Чорного моря

З 7 по 20 серпня група дітей з обмеженими можливостями оздоровлювалася в таборі “Таврія”, розташованому на узбережжі Чорного моря у м. Скадовськ.

20 серпня хлопці та дівчата повернулися до Миколаєва, де їх зустрічали батьки і представники Служби у справах дітей.

Завдяки фінансуванню з місцевого бюджету відпочити змогла 71 дитина віком від 7 до 18 років. В оздоровчому закладі на них очікувало п’ятиразове харчування, купання у морі, а також музичні вечори, розваги, ігри та квести з цікавими завданнями.

— Служба у справах дітей організувала виїзд групи дітей з інвалідністю до комунального підприємства “Дитячий заклад санаторного типу “Таврія” на 14 днів. Для них було створено всі умови для комфортного перебування. Адміністрація закладу підготувала тематичну зміну з урахуванням всіх особливостей стану здоров`я та віку маленьких відпочивальників, — розповіла начальник Служби у справах дітей Юлія Кравченко.

Не зважаючи на те, що організація відпочинку осіб з обмеженими можливостями має ряд специфічних особливостей, при плануванні заходів адміністрація закладу передусім обирала такі заняття, аби зробити його максимально насиченим, корисним і просто захоплюючим. Наприклад, під час перебування у Скадовську, юнаки та дівчата мали можливість відвідати дельфінарій “Акварель” та місцевий краєзнавчий музей.

— Виховна робота в таборі поєднувала відпочинок, спорт та пізнавальну діяльність. Дітки приїхали до нас в 4 зміну, яка мала тематичну назву “Літо в 3-D”. Найцікавішим виявився день самоврядування: вихователі мали змогу відпочити, а малеча створила свій “парламент” та самостійно організувала розклад дня. Дітлахи продемонстрували свою майстерність на конкурсі малюнка та скульптур з піску. Особливо великою популярністю у них користувалися дискотеки. Скадовськ — чудове курортне місце для дитячого відпочинку. Діти повернулися додому з позитивними враженнями та яскравими емоціями, — зазначила заступник директора з виховної роботи КП “Дитячий заклад санаторного типу “Таврія” Лариса Іванова.

Нагадаємо, що станом на початок серпня послуги з оздоровлення та відпочинку у дитячих таборах Рибаківки, Очакова, Скадовська та Миколаєва отримали 1953 дитини, серед них: діти з багатодітних сімей, діти-сироти або позбавлені батьківського піклування, з сімей вимушено переселених осіб, з малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, талановиті діти, відмінники навчання та ті, хто перебуває на диспансерному обліку з приводу здоров`я.

Миколаївська правда

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН