Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи обов’язкові благодійні внески у навчальних закладах Херсонщини?

17 серпня у прямому ефірі телеканалу «Скіфія» відбувся шостий звіт Всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, присвячений звітуванню чиновників, відповідальних за підготовку освітніх закладів до 1 вересня.

Цього разу у прямому ефірі звітував директор Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської ОДА Євген Криницький. У студії також були присутні експерти: головна редакторка інтернет-сайту «Херсонщина за день» Тетяна Дергачова, керівниця інтернет-порталу «0552 UA» Ірина Саліхова, керівниця інтернет видання “Х-кілометр” Олена Маляренко.

Тетяна Дергачова поцікавилась у Євгена Криницького, які сьогодні первинні внески в дитячих садках і як він до цього ставиться. Євген Криницький відповів: “Я категорично проти будь-яких благодійних внесків, коли вони беруться готівкою. Якщо ви хочете зробити благодійний внесок, дійсно допомогти, то в кожній школі, в кожному садочку відкритий спец рахунок в казначействі. Якщо ви дійсно хочете допомогти – підіть і покладіть гроші на спец рахунок. Я дійсно вдячний тим, хто допомагає, але це, у будь-якому випадку, має бути в добровільному порядку і через спеціальний рахунок”.

Також на запитання журналістки Олени Маляренко, чому досі у перших класах немає одномісних парт, Євген Криницький відповів, що вбачає у цьому політичні інтриги: “Деякі керівники шкіл умисне замовили меблі пізно. Але, попри це, парти і шафи незабаром завезуть у всі школи Херсонщини”.

Окрім цього, на запитання ведучої Марини Молодої про те, що звітуючий мав на увазі, коли днями, під час круглого столу з представниками Асоціації міст України зазначив, що з 1750390000 гривень, які отримала Херсонщина у вигляді освітніх субвенцій цього року, нашій області не дорахували 60,8 мільйонів гривень. Євген Криницький пояснив: “Основний показник цьогорічної формули для обрахунку освітньої субвенції – кількість учнів у класі. Так як ми аграрний регіон, відповідно, у районах між селами чимало полів, то й відстань між школами велика. Це прямо впливає на наповнюваність класів. Вона низька. Цього не врахували”.

«З першого вересня діти підуть до «Нової української школи», тому є питання і у їх батьків, і у вчителів. Цей ефір дав їм можливість отримати відповіді. А підготовка до ефіру – наші кореспонденти побували в декількох школах Херсона та області, поспілкувалися із херсонцями, – показала, що проблем дуже багато. За мету ми собі ставили, аби звітуючий пояснив, а, можливо, навіть заспокоїв глядачів. Сподіваємось, нам це вдалося. Дякуємо експертній журналістській групі, яка допомогла нам у цьому» – зазначила Таміла Іванова, продюсерка ТБ Херсонської філії Суспільного.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН