Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одеській області триває масштабна реконструкція школи

В Лиманському районі Одеської області триває реконструкція Красносільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Тут створюють новий освітній простір. Заклад розраховано на понад 600 учнів та 46 вчителів. Про це повідомив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Сергій Колебошин.

«У Красносільській школі створюють сучасні умови, які відповідають усім вимогам нового освітнього простору. Зокрема, вікна та двері вже замінено на енергозберігаючі; повністю оновлено системи тепло- та водопостачання, а також електричну, вентиляційну та пожежну мережі. Проект передбачає створення підйомника для дітей з особливими потребами. Окрім того, буде закуплено обладнання для кабінетів географії, хімії та біології, а також декілька сучасних мультимедійних комплексів», — підкреслив Сергій Колебошин.

Зазначимо, цей освітній заклад — найбільша школа Красносільської об’єднаної територіальної громади. На її реконструкцію виділено близько 50 мільйонів гривень. Йдеться про співфінансування з місцевого, обласного та державного бюджетів.

Нагадаємо, на початку червня сучасний культурно-освітній український медіа-простір з’явився у Болградській гімназії ім. Георгія Раковського.

Розвиток освіти та створення сучасних опорних шкіл у регіоні — один із ключових пріоритетів Стратегічного плану дій голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова «Розумний регіон» на 2017-2019 роки.

Джерело- https://oda.odessa.gov.ua/news/novij-osvitnij-prostir-v-limanskomu-rajoni-trivae-masstabna-rekonstrukcia-skoli

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН