Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент Петро Порошенко відвідав багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз – 2018»

На території Одеської області тривають українсько-американські начання «Сі Бриз – 2018». Під час робочої поїздки до регіону їх відвідав Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко. Зокрема, було вручено сертифікати на водолазну техніку та спорядження командувачу ВМС ЗСУ віце-адміралу Ігорю Воронченку. Разом із Президентом України на церемонії був присутній голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

«Вітаю учасників багатонаціональних навчань – українських воїнів, які разом із військовослужбовцями з 19 країн-членів НАТО і партнерів на морі й під водою, на суходолі і в повітрі, ефективно відпрацьовують морську операцію з безпеки у кризовому регіоні. Безумовно, такі спільні навчання сприяють досягненню ВМС України сумісності із флотами держав-членів НАТО та відродженню військово-морського потенціалу нашої держави», — заявив Петро Порошенко.

Окрім того, під час робочої поїздки до Одеської області, Президент України відвідав американський штабний корабель «Mount Whitney». Зазначимо, особливістю проведення цьогорічних українсько-американських навчань стало те, що управління силами морського, повітряного та наземного компонентів здійснюється безпосередньо з борту цього корабля.

Нагадаємо, понад дві тисячі військових з 19 країн світу беруть участь в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2018». Вони триватимуть до 21 липня на території Одеської та Миколаївської областей, а також у північно-західній частині Чорного моря. У навчаннях задіяно близько 30 кораблів, катерів та суден забезпечення, один підводний човен та 25 літаків.

Сайт Одеської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН