Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На форумі “Південна стратегія розвитку” представили проєкти розвитку морської галузі

Морська галузь України — надзвичайно перспективна сфера. У ній працюють понад 200 тисяч фахівців, а їхні доходи становлять близько 4% ВВП України.

Під час Форуму в рамках секції “Розвиток морегосподарського комплексу Півдня України” були представлені проєкти, стратегічною метою яких є забезпечення інтересів, економічного зростання та суспільно-політичної стабільності південних регіонів.

🤝 Учасники секції – представники бізнесу й влади, вирішили об’єднати зусилля щодо ініціювання удосконалення бюджетного законодавства з метою перенаправлення частини коштів від портових зборів на фінансування об’єктів інфраструктури портових міст України.

📍 Це питання – надзвичайно актуальне для усіх припортових міст, адже кошти, отримані від портових зборів, можуть бути спрямовані на капітальні ремонти як портової інфраструктури, так і на відновлення доріг, які постійно руйнуються в результаті трафіку в порти вантажного транспорту.

📊 Портові збори, яких на сьогодні 7 видів, складають понад 60% усіх доходів Адміністрації Морських Портів України, щорічний обсяг яких становить у середньому 170 мільйонів доларів США. Загальний дохід, який генерується ринком основних послуг в морських портах України складає понад 1,6 мільярда доларів США.

📌 Другим стратегічним питанням, розглянутим на секції, стала концесія морського порту “Чорноморськ”. Проєкт концесії цього порту входить до 100 пріоритетних проєктів Уряду на наступні три роки. Міжнародна фінансова корпорація та Європейський банк реконструкції та розвитку вже розпочали відбір консультантів для розробки техніко-економічного обґрунтування та конкурсної документації для концесійного проєкту.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН