Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві пройшов гендерний форум для журналістів

Гендерний форум пройшов у Миколаєві для регіональних медіа Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Наталія Делієва, глова ГО “Асоціація жінок України “Дія” на Фейсбуці поділилася враженнями від цього заходу :

 – Мене запросили розповісти журналістам про сучасний жіночий громадський активізм, що я з задоволенням і зробила на прикладі Асоціації жінок України «Дія».
Багато корисної інформації почерпнула для себе стосовно гендерної чутливості українських медіа на цьому заході. До гендерної рівності в СМІ нам ще дуже далеко.
Так наприклад, розрив між експертками й експертами у журналістських матеріалах регіональних видань становить 40%, тобто медіа залучають до коментарів або експертної оцінки удвічі більше чоловіків аніж жінок (30% експерток і 70% експертів). Така ж ситуація із героїнями та героями публікацій. До речі показник присутності експерток у політичній тематиці в Одеської області найнижчий серед всіх областей України! Зате присутність експерток у темі волонтерства в Одеській області один з найвищих. Також Одеса йде попереду з використання фемінітивів – іменників жіночого роду на позначення жінок за їх професіями, посадами – редакторка, міністерка, діджейка, медійниця, художниця….
Якщо українські медіа будуть гендерні чутливими, то гендерна рівність настане швидше!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН