Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців попереджають про небезпечні продукти зі стихійних ринків

Вже не вперше ця проблема була піднята, роз’яснена та донесена Херсонським міським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області до мешканців м. Херсона. Вкотре нагадуємо, що стихійна торгівля – небезпека для здоров’я споживачів.

Це негативне явище важко викоренити, але щороку з несанкціонованими місцями торгівлі ведеться боротьба.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

Звертаємо увагу, незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють, а самі продавці працюють з грубим порушенням санітарно-гігієнічних правил (без санітарного одягу, відсутністю особових медичних книжок, з порушенням температурного режиму реалізації, зберігання тощо), особливо це стосується м’ясних, рибних та молочних продуктів, які вимагають дотримання особливих умов.

Тож, шановні мешканці міста, купуючи у «стихійних» продавців харчові продукти, не треба сподіватися на вдачу. Рано чи пізно стихійний ринок вам відгукнеться так званим «лікарняним відпочинком». Не випробовуйте свою вдачу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН