Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині у держвласність повернули землю вартістю у 1,3 млн гривень

10 серпня Арбузинським районним судом задоволені позовні вимоги керівника Першотравневої місцевої прокуратури про відміну свідчень про право на спадок за законом трьох осіб на земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га вартістю 1,3 млн грн, розташовані в межах Рябоконевської сільської ради Арбузинского району.

Про це повідомляє Першотравнева місцева прокуратура.

Так, за результатами обробки стану законності використання земель в Арбузинському районі, місцевою прокуратурою встановлено, що вказані ділянки, незважаючи на припинення права постійного користування після смерті правовласника, в 2016 році були незаконно успадковані родичами останнього, про що ними отримані відповідні свідчення про право на спадок. В той же час, відповідно до положень чинного земельного законодавства, право постійного користування не може входити до складу спадку і у спадок не передається.

З метою відміни незаконного оформлення прав на землю керівником місцевої прокуратури поданий позов про визнання недійсними і відміні свідчень про право на спадок згідно із законом.

Суд підтримав позицію прокурора і його позовні вимоги задовольнив в повному обсязі. Прокуратурою приймаються заходи до забезпечення реального виконання рішення суду, пишуть Новини N.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН