Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виведення із «тіні» земель та нелегалів збільшили надходження до бюджету Бериславського району

Півтора роки тому головою Бериславської райдержадміністрації був призначений Олександр Гомон. У спадок йому дістався проблемний аграрний район: з «тіньовими» землями, не легалізованими робочими місцями, зруйнованим зрошенням. Які цілі ставив перед собою і чого вдалось досягти за півторарічну діяльність, Олександр Гомон розповів кореспонденту «Українського півдня».

Головною метою голова Бериславської РДА ставив перед собою: «Працювати з людьми і для людей» і, на його думку, її вдалось досягти.

«У мене ненормований робочий день. Ті, хто хочуть потрапити до мене на прийом, приходять після 19-ої, вислуховую усіх, а до гуртожитку повертаюсь не раніше 21-ої. За цей час вдалось зрушити з місця такі проблеми як інвентаризація земель. Люди збентежені тим, що земля стане товаром, тому всі фермери, родичі та спадкоємці з інших регіонів приїздять і оформлюють наділи. Сільгоспвиробники хочуть працювати прозоро, в законному полі, тому зараз офіційно працевлаштовують до себе робітників, які раніше працювали нелегально», – розповів про успіхи Олександр Гомон.

Виведення із «тіні» земель та нелегалів збільшили надходження до бюджету району. Торік профіцит становив 11 мільйонів гривень. Таку ж суму перевиконання очікують і 2018-го. Понадпланові надходження спрямовуються на соціальні програми.

«Ми використали профіцитні кошти на ремонти шкіл, дитячих садочків, інші соціальні програми. Наприклад, започаткували щомісячну доплату молодим лікарям у розмірі 3 тисяч гривень з райбюджету. Щоб зберегти кадри. Добудовуємо багатоповерхівку на 40 квартир, в якій купують житло за програмою «Власний дім» під 3% річних молоді спеціалісти. Ведемо перемовини з підприємцями про будівництво об’єктів дозвілля (кінотеатру, дискотеки, нічного клубу), збудували два спортмайданчики, працює ДЮСШ. Тобто думаємо про те, щоб молодь мала чим зайнятись і не виїздила», – продовжив голова Бериславської райдержадміністрації.

Відновити систему зрошення в районі поки не вдається. Заплановано в цьому році дати воду на 4 тисячі гектарів. Багато хто з фермерів прокладає зрошувальні системи власним коштом. Щодо стану доріг в районі, то всі є проїзними. Щороку проводиться «ямковий» ремонт.

Але для розвитку туризму якість автошляхів повинна бути більш високою. На території Бериславського району є три об’єкти, цікаві туристам: шато Трубецького, база зеленого туризму «Козак» та пам’ятка історії та археології «Кам’янська Січ». Районна адміністрація разом з обласною підготували міжрегіональний проект розвитку туризму і відправили на конкурс на отримання європейських грантів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН