Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславський район почав розвиватися

Голова Бериславської районної державної адміністрації Олександр Гомон відзвітував про виконання програм соціального, економічного та культурного розвитку району за минулий рік. Район з депресивного починає вирівнюватись, показники виконання зобов’язань покращились.

Приймали бюджет з дефіцитом у близько 14 мільйонів, вже на 1 листопада вийшли на баланс доходів-видатків, а на 1 січня 2018 року вільні залишки бюджету району становили майже 11 мільйонів гривень.

«Усі зобов’язання виконані в повному обсязі. Забезпечені видатки на нарахування заробітної плати, оплати енергоносіїв бюджетних установ. Налагоджена конструктивна співпраця між органами виконавчої влади та депутатським корпусом. Провідну роль у зміцненні економіки району відіграє малий та середній бізнес. За даними податкової служби, у Бериславському районі діють 1813 суб’єктів господарювання. Для встановлення діалогу між бізнесом та владою проведено засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва», – підкреслив очільник району Олександр Гомон.

Аграрний рік був вдалим. Сільгосппідприємства зібрали 180 тисяч тонн зерна, більше від врожаю-2016 за рахунок збільшення посівних площ. Навесні цього року вже закладено підвалини наступного врожаю озимих культур на площі 50 тисяч гектарів. Відновлення площ зрошуваних земель залишається одним з головних напрямків роботи виконавчої влади району.

На виконання програм із соціального захисту з районного бюджету виділені 165 млн. 640 тис. грн., на освіту – 126 млн. 307 тис., спецфонд становив 30 млн. Ці видатки профінансовані у повному обсязі. Отримував район і допомогу з держбюджету – на виконання програми «Доступні ліки», фінансування закладів культури та освіти. Планове завдання з призову до лав Збройних Сил України район виконав на 100% і активно допомагає учасникам антитерористичної операції.

На сферу житлово-комунального господарства були виділені більше 10 мільйонів гривень, які витрачені на зведення, ремонт об’єктів нерухомості та водопостачання. У звіті голови прозвучали і завдання влади району на поточний рік. У пріоритеті – ремонт траси Мар’янське – Берислав та двох мостових переходів через Милівську та Новокаїрську балки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН