Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Каховське товариство інвалідів «Надія» хочуть виселити?

«Надію» виселяють? Саме із таким острахом до редакції звернулись представники каховського міського товариства інвалідів «Надія». Адже, нещодавно, 3 серпня, мали зустріч із директором комунального підприємства «Каховська керуюча компанія» Олександром Проценко. 

«Нас звинувачують у нецільовому використанні приміщення, що ми орендуємо в багатоквартирному житловому будинку по вул. Кірова, 15 (Олеся Гончара) для розміщення офісу нашого товариства. Усі присутні(а таких зафіксовано 17 осіб, – прим. автора) чули про те, що у нас хочуть забрати комп’ютерний клас і актовий зал. Крім цього, влізли у використання нами електромереж, хоча до чого тут «ККК»? Ми маємо прямий договір з Херсонобленерго. Всі зручності зробили власними руками за допомогою меценатів та спонсорів. Сходи до підвалу відремонтували самостійно, привели усе до ладу. Вони ж, як орендодавці жодної гривні тут не витратили. І ми не проти: не чіпали нас – і добре. А тепер, коли приміщення стало кращим, можна й відібрати, аби здати в оренду комусь іншому за більш високу платню? Це є прямим порушенням законодавства та умов договору оренди», розповідає голова товариства Людмила Причина. 

Фактично, товариство «Надія» має в оренді частину підвального приміщення за вказаною адресою площею 136,86 кв.м. строком до 1 вересня 2020 року. Це право зафіксовано діючим договором. І його перегляд не можливий в односторонньому порядку, що, ніби, намагається зробити комунальники. 

Усі свої права та діяльність товариство інвалідів чітко регламентує Конституцією України, Конвенцією про права інвалідів, Законом України «Про громадські об’єднання», ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»,  а також відповідними постановами Кабінету Міністрів України та Указом Президента «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю», пишуть Таврийские вести

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН