Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі знаходиться унікальне білосніжне гніздо ластівки

«Гніздо ластівки» – таку назву у народі отримала білосніжна альтанка заводу «Запоріжсталь», яка є улюбленим місцем не тільки для багатьох містян та гостей міста, а й для молодят, які полюбляють робити в ній весільні фотографії.

Альтанка знаходиться на західному узбережжі острова Хортиця і разом зі скелею підноситься над Старим Дніпром. Схід та захід Сонця фарбують її ніжними червоними, жовтогарячими або рожевими кольорами. Велич втраченого часу закарбовується в ній білим камінням та незмінним виглядом. Адже альтанка з’явилась над Дніпром ще у першій половині минулого століття.

Під час побудови профілакторію Запоріжсталі у 1935 році було збудовано дві гарні альтанки, які знаходились перед стрімкою прірвою у Дніпро. За роки війни профілакторій та одну з альтанок було зруйновано, Запоріжжя майже втратило романтичну велич та красу ХХ століття. Але профілакторій вдалося відбудувати та відкрити знов, і тепер жителів та гостей міста радує чарівне «Гніздо ластівки» перед прірвою у саме Дніпро, повідомляє zaporizhzhia.city.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН