Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький заповідник отримав унікальні експонати

На території Національного заповідника “Хортиця” відбулась церемонія вручення Плащаниці Ісуса Христа козацькій церкві Покрови Пресвятої Богородиці. Святиню запорізькім вірянам передали активістки громадської організації «Союз українок України». Для цієї місії членкині спільноти прибули зі Львова.

Як розповіла голова організації Ореслава Хомик, над створенням плащаниці працювали одразу декілька майстринь.

– Плащаниця виконана майстринями Національної академії мистецтв і вона буде оберігати не тільки церкву пресвятої Богородиці, не тільки Хортицю, але й всю Україну, особливо захисників, які сьогодні на сході боронять наш спокій, – зазначила активістка.

Експонати приймали директор заповідника Максим Остапенко, народний депутат України Ігор Артюшенко та директор департаменту культури, туризму, національностей та релігії ЗОДА Владислав Мороко.

Окрім плащаниці гості передали церкві капсулу з землею із міста Вишнівця, дубочки і кущі калини з батьківщини засновника Хортицької Січі гетьмана Дмитра Вишневецького (Байди). Одразу після служби в церкві учасники церемонії висадили саджанці на території заповідника.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН