Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи придатні для використання 187 полігонів твердих побутових відходів та сміттєзвалищ Херсонщини?

З метою поліпшення в області санепідситуації та забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства у сфері поводження з твердими побутовими відходами, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено роботу щодо підготовки та направлення ініціативних листів на адреси органів місцевого самоврядування з рекомендаціями щодо необхідності розроблення схем санітарного очищення населених місць; забезпечення належного прибирання територій; своєчасного вивезення сміття; недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, визначення виконавців робіт з вивезення побутових відходів; впровадження роздільного збирання ТПВ тощо.

В Херсонській області всього налічується 187 полігонів ТПВ та сміттєзвалищ.

На 120 полігонів ТПВ та сміттєзвалищ (64%) оформлені державні акти на право постійного користування земельними ділянками. Паспорти на полігони ТПВ (сміттєзвалища) наявні у 29 (15%). На полігонах ТПВ та сміттєзвалищах проводиться трамбування, загортання, пересипка ґрунтом та розгортання відходів із застосуванням спеціальної техніки.

Розмір санітарно–захисної зони від меж житлової забудови до меж місць видалення відходів згідно санітарних вимог складають – 500м. В Новокаховському та Нижньосірогозькому районах цих вимог не дотримуються.

Перелік відходів, які вони приймають: від житлового сектору, медичні відходи, промислові, будівельні, тощо – ІІІ, ІV класу небезпеки.

Питання щодо експлуатації місць видалення відходів розглядаються на засіданнях регіональних комісій ТЕБ та НС. Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області входять до робочих комісій з питань поводження з побутовими відходами. Так, в першому півріччі 2018 року в Херсонській області виявлено та ліквідовано 153 стихійних сміттєзвалища, повідомляє Держпродспоживслужба Херсонської області.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН