Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Восени херсонська “аграрка” запустить проект з вирощування перлин

Тільки здається нещодавно Херсонський державний аграрний університет здивував країну вирощуванням австралійських раків, як тепер готується новий проект – вирощування перлин. Про це повідомив ректор університету Юрій Кирилов в розмові з журналістами інтернет-видання “АгроЮг”.

Вже цієї осені Херсонський аграрний університет хоче запустити ще один проект – вирощування перлин в УЗВ.

«Цього проекту взагалі в Україні немає. Ми першопрохідці. А країна, яка цим займається в промислових масштабах, це Китай. І саме звідтам ми хочемо запозичити цю технологію», – зазначає Юрій Кирилов.

Єдине, що стоїть на заваді реалізації проекту – це проблема з маточним поголів’ям устриць. Але за словами Юрія Кирилова, вона вже знайшла своє вирішення.

Окрім того, університетом розробляються проекти щодо запровадження ІТ-технологій в аграрну галузь.

«Всі розуміють, що майбутнє сільського господарства – це високотехнологічне сільське господарство. Іде четверта промислова революція. І вже Big Data, дронами або безпілотними комбайнами нікого не здивуєш. І ми вже близько року працюємо над проектами, які, зокрема, на стику ІТ-галузі і аграрного сектору. Це буде такий майданчик, площадка, де сільськогосподарські виробники зможуть в зручний для себе час знайти для себе необхідну, наприклад, техніку для збору того чи іншого урожаю, зайти відповідь на те, чи інше питання стосовно, наприклад, шкідника який завівся на полях, або стосовно можливої сівозміни виходячи зі змін умов клімату», – ділиться ректор університету.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН