Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зниклих дітей будуть шукати за допомогою смс-розсилки

З 1 серпня на Херсонщині дітей, які зникли, шукатимуть за допомогою СМС-розсилки.

Таким чином інформація пошириться на велике коло людей, що допоможе знаходити маленьких пропаж у максимально короткий час.

У Херсонській області саме презентували цю спільну соціальну ініціативу Нацполіції та мобільного оператора «Київстар» під назвою «Пошук дітей». Про нюансі роботи сервісу розповіли під час зустрічі в Головному управлінні Нацполіції в Херсонській області.

Сервіс працюватиме на базі смс-повідомлень з використанням технічних можливостей мобільної мережі «Київстар». Цей соціальний проект дозволить покращити обмін інформацією поліції з громадськістю та спільними зусиллями оперативно рятувати та повертати додому зниклих дітей.

Коли поліція отримує подібне повідомлення від батьків чи рідних неповнолітнього, то до розшуку дитини залучається максимальна кількість поліцейських – групи реагування, оперативні працівники, дільничні офіцери поліції, працівники ювенальної превенції тощо. І важливо не втратити дорогоцінний час. А сервіс може допомогти пришвидшити процес пошуку.

Механізм проекту «Пошук дітей» такий: поліцейські збирають всю інформацію про зниклого та за письмовим дозволом рідних спрямовують її до «Київстар». Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення та фото. Повідомлення отримають абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення в радіусі від одного до трьох кілометрів.

У випадку, якщо вони бачили цю дитину, або володіють якоюсь інформацією про її місцеперебування, громадяни відразу зможуть зателефонувати на оперативну лінію 102.

Представник мобільного оператора зазначає, що дані абонентів не персоналізовані, а їх номери телефонів не передаються третім особам.

Залучення мобільної мережі до розшуку зниклих дітей є своєчасною і корисною справою. Адже така допомога буде ефективною при розшуку зниклих дітей, коли є інформація щодо ймовірного злочину у їх відношенні, дітей із вадами здоров’я, зовсім маленьких чи тих, які загубилися у незнайомому місці.

Такий сервіс вже працює в Києві, у Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Львівській, Донецькій областях. До сервісу вже підключені більше 8 мільйонів абонентів.

Гривна.Новый формат

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН