Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонщина чекає від декларантів  23 мільйона гривень податків і зборів

 Cтаном на 01.07.2018 платники податків перерахували до місцевих бюджетів Херсонської області майже половину або 47,2 відс. або 21,2 млн. грн. від самостійно задекларованих податкових зобов’язань. З них органи місцевого самоврядування отримали 18,6 млн. грн. податку з доходів фізичних осіб та    2,6 млн. грн. військового збору.

     Увага! Відповідно до п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу від 02 грудня      2010 року № 2755-VІ, із змінами та доповненнями, (далі – ПКУ) фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

     Згідно з п. 126.1 ст. 126 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

     при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

    при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу.

     Окрім цього, при нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, – після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня (пп. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ). Згідно з п. 129.4 ст. 129 ПКУ на суми грошового зобов’язання, визначеного пп. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені), нараховується пеня за кожний календарний день прострочення у його сплаті, включаючи день погашення, із розрахунку 100 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, діючої на кожний такий день.

 

                                                                                                                                                        Прес-служба Головного управління

                                                                                                                                                           ДФС у Херсонській області,

                                                                                                                                                             Автономній Республіці Крим та

                                                                                                                                                            м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН