Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фіскали Херсонщини чекають на курортний сезон у всеозброєнні

Із 1 травня починається туристичний сезон на Херсонщині, про це пишуть майже всі інтернет-видання Херсонщини.

Так, на Кам’янській Січі саме 1-го травня оголошено про те, що протягом масових заходів для гостей підготували багато цікавинок і розваг, серед яких і виступ гурту «ТНМК».

Але до туристичного сезону підготувалися не тільки підприємці, а і податківці Херсонщини. За минулі сезони вони мають певні напрацювання, як примусити підприємців платити податки за діяльність протягом літніх місяців. Робочі групи легалізують не тільки найманих працівників. Під час курортного сезону слідкуватимуть і за здавачами житла відпочивальникам. Майже всіх їх податківці вже занесли у спеціальну базу даних.

«У рамках реклами своєї діяльності надання послуг особи розміщують на інтернет-ресурсах рекламу своїх послуг. Проведено їхній детальний аналіз», – розповіла начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області Олена Грищук.

Хто саме потрапив у ці бази, податківці не розголошують, але розкрили, що у Генічеському районі таких орендодавців у списках 182, у Голопристанському – у 2 рази більше, у Скадовському – 236. Пильнують не тільки інтернет, а й ведуть роботу особисто з громадянами. Ще на початку курортного сезону податківці здійснюють рейд по всіх дворах, на яких висить оголошення про здачу в найм житла. Кількість поданих декларацій, завдяки цьому, зростає.

На Херсонщині на курортний сезон щороку покладають чимало сподівань. Владні структури спочатку роблять попередні прогнози, а потім з гордістю звітують про їх перевиконання. Але багато прибережних містечок при цьому залишаються дотаційними і просять гроші з бюджету на свої потреби. Причина такої ситуації в тому, що високий відсоток бізнесу на туристах залишається у «тіні». Або навіть взагалі – у «підпіллі».

Фіскальна та інші служби серйозно взялися за проблему і спонукатимуть громадян і підприємців працювати у правовому полі.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН